Niets ontgaat het oog van onze camera

Nauwkeurige schoorsteencontrole door camera inspectie

Bij onraad in uw schoorsteen is het raadzaam om het rookkanaal te laten inspecteren. Door middel van camera inspectie brengen wij uw schoorsteen nauwkeurig in kaart. Zo kunnen we zien of er inderdaad maatregelen nodig zijn om uw haard of kachel veilig te laten branden. Bel 073-6564441 voor meer informatie of vul het contactformulier in.

Controle van A tot Z van uw schoorsteen

Tijdens een camera inspectie bekijken we de volgende punten van uw schoorsteen:

  • Diameter
  • Toestand
  • Structuur/opbouw
  • Lengte

Wij letten er hierbij vooral op om wat voor soort rookkanaal gaat het, hoe de omkokering is aangebracht, of de afstand tot hout voldoende is en of er sprake is van vochtdoorslag, bruine plekken of creosoot vochtstrepen. Ook controleren wij de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood op uw dak en de uitmonding van het rookkanaal.

Desgewenst ontvangt u een uitgebreid rapport

Binnen een week na de camera inspectie ontvangt u per post een uitgebreid rapport. Hierin staan onze bevindingen en geven wij u advies over eventuele benodigde aanpassingen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een controle uit te laten voeren zonder dat u hier een rapport van ontvangt. De camera dient dan slechts als middel om de oorzaak van een probleem op te sporen of om een algemene indruk te krijgen van het rookkanaal. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuw huis op het oog heeft.