Gespecialiseerd in het reinigen van dak én dakgoten

Specialist in professioneel dak(goot) reinigen

Stroomt uw dakgoot over tijdens een heftige regenbui? Dan zit uw hemelwaterafvoer verstopt door bladeren, takken en ander vuil. Vaak leidt dit tot waterschade. Zorg dat u dit voor bent en laat onze experts uw dakgoten en regenpijpen reinigen en onderhouden. Bel 073-6564441 voor meer informatie of vul het contactformulier in.

De gevolgen van een verstopte hemelafvoer

Doordat hemelwater niet via de gebruikelijke afvoer weg kan, bestaat de kans dat het langs uw buitenmuren naar beneden gaat stromen. Hierdoor kan water zich in kieren en scheuren gaan nestelen waardoor schimmel ontstaat. Ook geeft dit een verhoogde kans op houtrot aan kozijnen, gevelbekleding, sierlijsten en deuren. Bovendien is stilstaand water de ideale broedplaats voor muggen.

Regelmatig onderhoud voorkomt onnodige kosten

Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt is dé oplossing om een verstopte hemelafvoer te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig onderhoud door ons te laten uitvoeren. Het laten plaatsen van bladvangers of boldraadroosters is ook een opties tegen vuil. Zo blijven uw dakgoten schoon en bespaart u eventuele kosten voor reparatie uit.

Een schoon en smetteloos dak

Naast uw dakgoten is het raadzaam om ook uw dak te laten reinigen. Door uw dak daarna te laten impregneren geeft u uw dak extra bescherming. Zo voorkomt u onaangenaamheden als lekkage, vorstschade en begroeiing. Ook oogt uw huis schoon en fris. We behandelen niet alleen dakpannen, maar ook shingles, golfplaten en lei. Dit doen we op de volgende werkwijze:

Dakreiniging

  • Onder hoge druk spuiten we heet water op het dak.
  • Door de druk en temperatuur lost het vuil op in het water.
  • Het opgeloste vuil spoelen we hierna van het dak.

Impregneren

  • Onder lage druk brengen wij een impregneermiddel aan op het dak.
  • Het dak is waterafstotend, terwijl vocht onder de dakpannen verdampt.

Dakcoating
Na het reinigen en impregneren van uw dak, heeft u de mogelijkheid uw dakpannen te laten coaten. Dakcoating wint snel aan populariteit in Nederland. Reden hiervoor is dat deze methode veel goedkoper is dan het leggen van nieuwe dakpannen, en dezelfde uitstaling geeft. Ook is het mogelijk om uw dak een compleet andere kleur te geven met dakcoating.

  • Met een airless spuit wordt onder lage druk dakcoating aangebracht.
  • Vocht wordt geweerd, terwijl het dak wel kan blijven ‘ademen’.

Uiteraard heeft u garantie op al onze werkzaamheden.