Een veilige haard met maximaal stookrendement

Schoorsteenvegers met liefde voor het vak

Schoorsteenvegen is onze passie. Al meer dan 25 jaar zorgen wij voor schone rookkanalen. Hierdoor stookt u niet alleen veilig maar haalt u het maximale rendement uit uw kachel of haard. Wij zijn een ASPB-erkend schoorsteenveegbedrijf en VCA-gecertificeerd. Onze schoorsteenvegers zijn dus goed opgeleid en werken volgens de wettelijke veiligheidsnormen. Bel 073-6564441 voor meer informatie of vul het contactformulier in.

Veilig stoken met goed onderhoud

Tijdens het stoken van uw kachel of haard ontstaan er onverbrande deeltjes die zich aan de binnenwand van uw rookkanaal hechten. Deze vormen op den duur een teerachtige, brandbare laag waardoor er makkelijk een schoorsteenbrand kan ontstaan. Daarnaast kan de schoorsteen verstopt raken met het risico dat verbrandingsgassen terug de kamer in slaan.

Door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar door ons te laten vegen voorkomt u deze levensgevaarlijke situaties. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofdverwarming, is het verstandig om het rookkanaal twee keer per jaar of vaker  te laten vegen.

Ook is het verstandig om de ontluchtingskanalen regelmatig te laten reinigen of te controleren. Verstopte ontluchtingskanalen hebben vaak de vervelende gewoonte nare geurtjes te veroorzaken.

Zo vegen we uw schoorsteen

Er zijn twee mogelijkheden om uw schoorsteen te vegen, namelijk:

  • Schoorsteen vegen vanaf het dak – Met behulp van een touw, reinigingsborstel en een gewicht reinigen wij uw schoorsteen van boven naar beneden. Al het vuil wordt beneden opgevangen. Doordat onze schoorsteenvegers uw haard netjes afplakken blijft uw huis schoon. Tijdens de veegbeurt controleren we ook het voegwerk, het lood, de dakpannen en de dakgoten van uw dak.
  • Schoorsteenvegen van onderaf – Door de bouwkundige constructie van het schoorsteenkanaal, positie van de schoorsteen of door weersomstandigheden is het niet altijd mogelijk om een schoorsteen vanaf het dak te reinigen. Dan gebruiken we  een katrolsysteem met reinigingsborstel die zichzelf met een spanveer naar boven werkt. Uiteraard maken we hierbij ook gebruik van stofafzuiging.

Pas op voor malafide schoorsteenvegers

U herkent malafide schoorsteenvegers aan de extreem lage prijzen voor schoorsteenvegen. Ook vertellen zij u dat er van alles mis is aan uw schoorsteen. Toevallig hebben zij altijd het juiste reparatiemateriaal bij zich om direct reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren. Vaak accepteren zij enkel contante betaling.